Herstat  |  Gastrosan  |  Panto-3  |  Lepicol  |  Tea Tree  |  Shavesafe  |  

Tea Tree


Tea Tree Thursday Plantation - Produktserie


Body Wash

Face Wash

 Body Lotion

Oil

Toothpaste

Soap

Schampo
 

Klicka på produkten som du vill köpa eller läsa mer om.

Varför välja Thursday Plantation?

Thursday Plantation var de första på marknaden som kunde erbjuda en kvalitetsprodukt avseende 
standardisering av innehållet för terapeutiskt bruk.

Thursday Plantation har satt egna höga kvalitetsmål som med råge överstiger de australiska och internationella
miniminormerna av den bakteriedödande aktiva substansen terpenin-4-ol.  De var också först med att samtidigt garantera ett lågt para-cymen inehåll för att säkerställa en minimering av risk för hudirritation. Det är med andra ord trygga och säkra produkter med standardiserad mängd tea tre olja vilket säkerställer att alla produkter alltid 
håller samma jämna kvalitet.

Skonsam för miljön
En växande miljömedvetenhet gör att vi som användare allt mer väljer produkter som ger absolut minimal miljöpåverkan. Thursday Plantation var först med att screena innehållet så att oljan är fri från bekämpningsmedel och andra eventuella miljögifter och man har satt ribban högt för att kunna leverera produkter med uppfyller högt ställda miljökrav i alla led. Därför kan de idag erbjuda en produktserie som omformulerats till
ackrediterade ekologiska standarder. 

Samtliga produkter från Thursday Plantation är garanterat fria från:
  • parabener
  • petrokmiska ämnen ( ex mineraloljor)
  • propylenglykol
  • lauryl sulfater
  • polysorbater
  • syntetiska doftämnen och färgämnen
  • animaliska ingredienser

 

The Thursday Plantation Story
 
Tea Tree olja utvinns ur bladen från Melaleuca alternifolia, och är idag välkänd för sina terapeutiska egenskaper. En kunskap som burits i tusentals år av ursprungsbefokningen i nordöstra South Wales i Australien.
 
Vetenskapligt upptäcktes växten 1923 när kemisten Arthur Penfold med sina tester
visade att Tea Tree oljans anticeptiska förmåga var tolv gånger starkare än den allmänt använda karbolsyran.

Oljan blev oerhört populär och under andra världskriget ingick den populära oljan i de australiensiska soldaternas första hjälpenkit för att efter  kriget glömmas bort när  marknaden översvämmades med billiga, syntetiska lösningar.
 
Eric White blev de sista dagarnas pionjär inom den australiska tea tree industrin. Övertygad om dess betydelse i det moderna samhället, valde Eric den ogästvänliga och ständigt översvämmade Bungawalbyn Swamp, nära Coraki i norra NSW för sina odlingar.
 
Plantaget låg 17 km från närmaste posttjänst och lika långt från närmaste telefon! Efter fyra år av noggrann forskning och enträgen lobbyverksamhet blev plantagets statliga leasingavtal beviljat. Det kom med posten, som endast anlände En gång i veckan, nämligen torsdagar. Året var 1976 och Thursday Plantation var fött!
 
Efter många tuffa och slitsamma år i den hårda och ogästvänliga bushen dog Eric men efterlämnade ett blomstrande plantage och en växande efterfrågan.
 
Christopher Dean ( erics styvson) och hans hustru Lynda var fast beslutna att fortsätta Erics arbete.
Parallellt verkade Australian Tea Tree Association genom att lobba för att den australiska regeringen skulle engagera sig och stödja den forskning som visade på Tea Tree oljan goda hälsoegenskaper inom så många områden.

Miljontals träd planterades och en magnifik och hållbar industri var nu på väg tillbaka. Idag ingår Thursday Plantation i Integria Healthcare och är en av deras viktigaste varumärken och stödjer deras position som ledande inom vetenskapligt grundad naturlig hälsovård.

Prova Tea Tree produkterna från Thursday Plantation du med.